Apartman Ve Site Manyetik Kireç Önleyici

01-02-2021 16:20
Apartman Ve Site Manyetik Kireç Önleyici

Apartman Manyetik Kireç Önleyici

Apartman Manyetik Kireç Önleyici ürünler apartmanın boru giriş çapına göre seçilmelidir. Apartmanın su girişine bağlanır ve apartmanda bulunan tüm daireleri ve tüm tesisatı kirecin vereceği zararlardan korur. 1inç, 1 ¼ inç, 1 ½ İnç Manyetik Kireç Önleyiciler Apartmanlarda Kullanılmaktadır. 2 İnç ve üzeri boru çaplarında Miramak markasının tescilli ürünü olan kollektörlü manyetik kireç önleyici kullanılması mesafe ve daire sayısı ne olursa olsun etkili çalışma sağlayacaktır. Apartmanlarda kullanılan manyetik kireç önleyici daire sayısı çok olan apartmanlarda manyetik kireç önleyici fiyatlarını da aşağıya çekecektir.

Site Manyetik Kireç Önleyici

Sitelerde Manyetik Kireç Önleyici kullanmak sitelerde bulunan tüm binaların ve dairelerin su tesisatlarını ve dairelerde bulunan makine, kombi, termosifon ve kalorifer tesisatlarını kirecin vereceği zararlardan koruyacaktır. Ayrıca sitelerde binalar arasında tesisatların kireç nedeniyle zarar görmesi bahçelerin tekrar kazılıp peyzajlarını da bozacağı için ekstra masraf çıkartmaktadır. Miramak manyetik kireç önleyici kullanımı ile 1 ürün montajı yapılıp tüm sitenin kireç sorunları ve kirecin verdiği zararlardan kurtulmak mümkündür.

 

Sudaki Kirecin Sebep Olacağı Sorunlar

Kireç ve mineral içeren sular insan sağlığı açısından yararlıdır. Bununla birlik kireçli ve mineralli sular sistemler de sorunlara neden olmaktadır. Sistemlere zararlarını yok etmek için kullanılan kimyasal maddelerle de sular insan sağlığı açısından zararlı hale gelmektedir.

Sistemlerde oluşturacağı en büyük sorun ısı yüzeylerini (rezistans vb) kaplayarak ısı geçişini engellemesidir. Sudaki kalsit düşük ısılarda ve düşük oranlarda bile çökelerek sert bir tabaka oluşturabilir. Isı yüzeylerinde oluşabilecek 0,5mm bir tabaka bile %4 verim kaybına yani boşa harcanan para demektir. Bu oran kalınlık arttıkça daha da artmaktadır, %90 ‘lara kadar artan verim kaybı yaşanmaktadır. Yakıt ve elektrik giderlerinin pahalı olduğu ülkemizde özellikle yüksek yakıt harcanan yerlerde %4lük bir kaybın bile ne kadar önemli olduğu aşikardır. Isı yüzeylerinde oluşan bu tabakalar verim düşüşüne sebep olmakla birlikte bir süre sonra sistemlerin arızalanmalarına da sebep olmakta ve harcanan para daha da artmaktadır.

Sistemlerde karşılaşılan bir diğer önemli sorun ise boru cidarlarının daralması hatta tıkanmasıdır. Bu daralma ve tıkanmalar hem daha fazla enerji tüketimine hem de bu boruların değişimine neden olmaktadır.

 

Suyumuzda Kireç Olmalı Mıdır?

Kireçli su ne demektir? sorusuyla konumuza başlayalım. Kireçli su içinde çeşitli mineraller bulunan su demektir. Kireçli su sağlığa zararlı mıdır? Tabi ki Hayır.

Sürekli kireçli su içmenin bile sağlığa hiçbir zararı tespit edilmemiştir. Ayrıca sürekli kireçsiz su içmek sağlığa zararlıdır. Kullandığımız suyun içindeki kireci yani mineralleri çeşitli kimyasallar ve arıtıcılar ile yok edersek vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri de alamamış olacağız ve başta kemik erimesi, diş çürümesi olmak üzere bir çok hastalığa yol açacaktır. Gelişim dönemindeki çocuklarında mineralli su içmeye ihtiyacı vardır.


Sağlığımıza hiçbir zararı olmayan ayrıca faydası olan kireçli suyun, makinelerimiz ve su tesisatlarımız için bir zararı bulunmakta peki bu zarar ne?; kirecin ve minerallerin özellikle metal tabakalara ve rezistanslara yapışarak katman oluşturmasıdır. Bu katman oluşturmak temizlik, tıkanıklık, enerji sarfiyatı, kimyasal sarfiyatı şeklinde ekonomik olarak zararlar vermektedir. Bu ekonomik zararların yanında dünyamıza ve insan sağlığına bu sarfiyatlar ekolojik açıdan da zararlar vermektedir. Daha sonraki makalelerimiz de bu zararlara detaylı olarak değineceğiz.

İnsan sağlığı açısından faydalı olan bu mineralleri yok etmeden sistemlerimize olan zararlarından ancak bu minerallerin sistemimize ve makinelerimize yapışmadan gitmesi için bir yöntem geliştirildi. Bu ürünün adı Miramak Manyetik Kireç Önleyici.


 


 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.