Evimizde Kireç Sorununu Nasıl Çözebilirim?

06-04-2021 14:32
Evimizde Kireç Sorununu Nasıl Çözebilirim?

Evimizde Kireç Sorununu Nasıl Çözebiliriz?

Ülkemizin çeşitli bölgelerinde farklı tiplerde ve içeriği farklı sular kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde çok yoğun olmak üzere ülkemizdeki çoğu su kaynakları kireçli sulardır. Kireç az da olsa çokta olsa evlerimizde işyerlerimizde sorunlar yaratmaktadır. Fakat bu sorunun meydana gelme süresi değişmektedir. Az kireçli bölgelerde kireç sorunu oluşması için uzun yıllar gerekirken. Yoğun kireçli bölgelerde neredeyse her sene makinelerde, kombilerde, sistemlerde sorunlar ve arızalar meydana gelmektedir.

Evimizde, işyerlerimizde kireç sorununu çözmek veya onunla mücadele etmek çözümler arasındadır. Kireç sorunuyla mücadele etmek için makinelerinize kimyasal kireç çözücüler, makine temizleyiciler kullanabilirsiniz ama bu sonu gelmeyen bir maliyettir. Kombi, şofben ve termosifonlarımızda kireç sorununu çözmek için tamirci çağırıp temizletmekten başka çare yoktur. Bu temizlik içinde bir maliyet ve zaman harcamanız gerekmektedir. İşyeri, atölye ve fabrikalarda ise arızalanan makineler hem daha pahalı makineler hem de temizlik için geçen süreçte büyük bir iş kaybı demektir.

Kireçli Suya Çözüm Nedir?

Yoğun kireçli bölgelerde kireç sorunları halkımızın çoğunu çaresiz bırakmakta ve bu arızalara çok fazla para ve zaman harcaması gerekmektedir. Ev ve işyeri girişlerine kireç sorununu çözmek için su yumuşatma sistemleri kullanılabilmektedir. Kireç sorununu büyük oranda çözen bu sistemlerin en büyük problemi, kimyasal ve filtre kullanıldığından sürekli bir maliyet gerektirmesidir. Yani gerçekçi bir çözümdür fakat kullanım maliyeti yüksektir.

Uzun yılların arge çalışmaları ve fizik kuralları sayesinde evlerinizde ve işyerlerinizde kireç sorunlarından filtre ve kimyasal kullanmadan Miramak Manyetik Kireç Önleyici ile kurtulabilirsiniz. Manyetik kireç önleyiciler içerisinde bulunan mıknatıslar ile manyetik alan yaratarak, kireç taşı şeklindeki yapıyı kireç tozu şekline dönüştürmektedir. Yani kalsit yapıyı aragonit yapıya dönüştürmektedir. Manyetik kireç önleyicilerde kireç yok edilmez, kireç suda vardır fakat yapışma özelliğini kaybetmiştir. Bu şekilde kirecin vereceği zararlardan kurtulunmuş olur. Manyetik kireç önleyici tek bir ürün ile kombi, rezistans, çamaşır-bulaşık makineleri, şofben, termosifon, güneş enerjisi yani evinizde ve işyerinizde suyun geçtiği her yerde kireç yapışma özelliği kaybeder ve kireç yüzünden arızalar yaşanmaz.

Manyetik Kireç Önleyici Kireci Yok Eder Mi?

Manyetik kireç önleyicilerin bazı kullanıcılar tarafından işe yarayıp yaramadığını şüphe etmelerinin sebeplerine gelecek olursak, duşakabinlerde kuruduktan sonra az miktar kireç görülebilmesi, kettle ve çaydanlıkta eskiye nazaran az ve yumuşak olmasına rağmen bir miktar kireç görülebilmesidir. Bunun nedeni kirecin yok edilmemesidir. Akan sistemde kireç suyla beraber akıp gidecektir. Örneğin depo kullanılan sistemlerde manyetik kireç önleyici depo çıkışına takılmalıdır. Çünkü durağan konumda uzun süre bekleyen su, manyetize özelliğini kaybetmektedir.

Özetle hiçbir kullanım maliyeti olmayan ve sizi kirecin zararlarından kurtaran, tek bir makine arızası ile kendini amorti eden bir manyetik kireç önleyici sahibi olmanız, sizin için faydalı bir tercih olacaktır. Eğer suyunuzu içme suyu olarak kullanmak isterseniz, bunun en sağlıklı ve kolay yolu ters osmoz su arıtma cihazlarıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.