Kireç Önleyici

12-04-2021 15:07
Kireç Önleyici

Kireç Önleyici

Kireç önleyici kirecin zararlarından dolayı kullanılmak durumunda kalınan malzemelerin genel adıdır. En sık kullanılan ve doğaya,sağlığa en zararlı olanı kimyasal kireç önleyicilerdir. Sürekli kullanılması gerektiği için de maliyetlidir. Makinelerinizin içine her yıkama konulması gerekir ki kireç zarar vermesin. Diğer bir seçenek ise genel girişe takılan su yumuşatma sistemleridir. Gerçekten etkilidir fakat bazı dezavantajları bulunmaktadır. Bunlar kimyasal kullanımı, ilk satın alım ve işletme maliyetinin yüksek olmasıdır. Konut veya işyerinin girişine bağlanan bu sistemler reçine, silifoz, filtreler yardımı ile kireci yüzde 80e kadar içerisinde tutarlar.

Doğaya ve sağlığımıza hiçbir zararı olmayan, kireç önleyici bulunmamakta mıdır? Manyetik kireç önleyiciler hiçbir kimyasal veya filtre olmadan yani işletme maliyeti olmadan kirecin zararlarından sizi kurtaran cihazlardır. Manyetik kireç önleyici kireci yok etmez, içerisinde bulunan mıknatıslar sayesinde manyetik alan yaratarak kalsit (kireç taşı) yapıdaki kireci, aragonit (kireç tozu) haline çevirir. Ve kirecin sisteme yapışmadan suyla beraber akıp gitmesini sağlar. Kimyasal Kireç önleyici kullanmanıza gerek kalmaz. Manyetik kireç önleyicilerde kireç yok edilmediği için suyun durağan kaldığı yani çeşme kenarları, duşakabinler, çay kazanları gibi yerlerde eskiye nazaran daha yumaşak ve kolay temizlenebilir kireç görülebilir. Fakat 1 kere takılan ve kirecin vereceği 1 arıza ile kendini amorti eden bir cihaz için kabul edilebilir bir durumdur.

Kimyasal kireç önleyici kullanmayarak hem doğayı hem sağlığınızı hem de cebinizi korumuş olursunuz. Manyetik kireç önleyici ile daire ve işyeri girişinize tek bir cihaz bağlayarak sistemdeki su geçen tüm cihazları kirecin zararlarından koruma şansınız vardır. Manyetik kireç önleyici seçerken bu cihazların imalatçısı ve referansları sağlam, ürünlerinin arkasında olan firmaları seçmeniz size yıllarca sürecek rahatlık sağlayacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.