Manyetik Kireç Önleyici Montajı

29-01-2021 12:52
Manyetik Kireç Önleyici Montajı

Manyetik Kireç Önleyici Nasıl Takılır? Manyetik Kireç Önleyici Montaj

Daire girişi manyetik kireç önleyici evinizin girişinde bulunan su saatinin önüne veya arkasına bağlanabilir. Ayrıca yer olmaması durumunda flex boru ile de bağlantı sağlanabilmektedir. Daire girişine takılan Manyetik kireç önleyici evinizde bulunan tüm tesisatınızı ve suyun geçtiği tüm cihazlarınızı kirecin verdiği zararlardan korur.

Apartman girişi manyetik kireç önleyici şebekeden veya su kaynağından su saatlerine dağılmadan önce montajı yapılır. Apartman tipi manyetik kireç önleyici basıncı etkilememesi ve üst katlara suyun çıkışını engellemesi boru çapıyla birebir ölçülerde seçilmelidir. Apartman girişinde kullanılan manyetik kireç önleyiciler genellikle 1 inç, 1 ¼ inç, 1 ½ İnç ve 2 inç ürünlerimiz kullanılmaktadır. Size daha detaylı bilgi verebilmek için firmaya boru çapınızı ve bağlantı yapılacak yerin fotoğrafını gönderebilirsiniz.

Site girişi manyetik kireç önleyici kullanımı çok daireli ve çok konutlu yerlerde kullanıldığından kullanıcılara çok daha ekonomik ve kalıcı bir çözüm olacaktır. Evler arasında kullanılan tesisatlar da kireç yüzünden tıkanmayacağı için, bahçe peyzajını da bozmaya gerek kalmayacaktır. Site girişi manyetik kireç önleyiciler sitelerin çoğunluğundan kullanılan su depolarının çıkışına takılmaktadır.

Mahalle köy girişi manyetik kireç önleyiciler bir çok firma tarafından üretilmesine rağmen tasarım tescil belgeli kollektörlü ürünleri üreten tek firma MİRAMAK’dır. Kollektörlü ürünlerin diğer ürünlerden farkı 5 kilometre mesafeye kadar etkisini korumalarıdır. 2inç ve üzeri ürünlerde kollektörlü ürünler çok yüksek verim ve uzun süre etki göstermektedir.

 

Tesisat ve Cihazlarda Kireç Oluşumuna Etki Eden Faktörler

Sistemlerde kireç oluşumuna etki eden faktörler başlıca;sudaki kalsiyum ve magnezyum bikarbonatların miktarı, suyun sıcaklığı, sülfatlar, silikatlar, klor, PH değeri ve suda çözünmüş minerallerin miktarıdır. Bu etkenlerin en önemlisi kalsiyum ve magnezyum bikarbonatların miktarıdır. Yüksek sıcaklık bikarbonatların karbonata dönüşmesini kolaylaştırdığı için kireç oluşumunu hızlandırır. Sudaki PH değerinin yüksek olması kireç oluşumunu arttırırken düşük olması kireç oluşumunu azaltır. Fakat korozyon oluşumunu arttırır. Sistemlerde kireç oluşumu kireç miktarına bağlı olduğu kadar, mevcut şartlara da bağlı bir durumdur.

Suyun Kireç ve Korozyon Oluşturma Durumu

Endeks

Kireç ve Korozyon Durumu

-2.0 < -0,5

İleri derecede korozyon oluşumu

-0,5 < 0,0

Hafif korozyon oluşumu, kireç oluşumu yok

0,0

Korozyon ve kireç oluşumu yok

0,0 < 0,5

Korozyon oluşumu yok, hafif kireç oluşumu

0,5 < 2,0

Korozyon oluşumu yok, yüksek kireç oluşumu

 

Kalsiyum Karbonat Kristalleri

1.Kalsit: Sudaki kalsiyum karbonatın %50,%80i kalsitten oluşur. Kalsit düşük sıcaklıklarda kısmen orta ve yüksek sıcaklıklarda ise tamamen çökelerek sert kireç tabakası oluşturur. Bu oluşan kireç metal, plastik, cam vb. yüzeylere rahatlıkla yapışır. Diğer minerallerle birlikte çökmesi sonucu ise kayaç sertliğinde kireç tabakaları oluşur.

2.Aragonit: Sudaki kalsiyum karbonatın %15,%45i aragonitten oluşur. Daha yüksek sıcaklıklarda küçük tanecikler halinde oldukça yumuşak kireç oluşturan kalsiyum karbonattır. Aragonitten oluşan kireç sistemlere yapışmaz. Açık sistemlerde tesisattan dışarı atılır, kapalı sistemlerde ise depoda yumuşak kireç olarak birikir. Temizlenmesi çok kolay ve zararsızdır.

3.Vaterit: Sudaki kalsiyum karbonatın %5’i vateritten oluşur. Hem suda az olarak bulunması hem de çok yüksek ısılarda çözünmesi sebebiyle bir soruna sebep olmayan kristallerdir.

 


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.