Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye

27-02-2020 15:37
Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye

Manyetik Kireç Önleyicilerde Gauss, Mıknatıs Adedi ve Uzunluk

Bazı üreticiler gauss'u yüksek 1-2 adet mıknatıs ile daha güçlü manyetik kireç önleyiciler imal ettiklerini iddiaa etmektedir. Fakat yapılan tüm arge ve bilimsel çalışmalar da, kirecin yapısının bozulması için önemli olan şey daha çok manyetik alana maruz kalmasıdır. Bilimsel çalışmalarda 3000 gauss mıknatısların yeterli olduğu görülmüştür. Miramak manyetik kireç önleyicilerde ise 4300 gauss mıknatıslar kullanılmakta ve en fazla manyetik alan ve uzun süre manyetik alana maruz bırakmak hedeflenmektedir. 18 yıllık tecrübemiz ile ürünlerimiz geliştirilmekte ve son tüketiciye en faydalı ürün imal edilmeye çalışılmaktadır. Rakamsal olarak yüksek gauss 1-2 mıknatısın kullanımı kazan delinmelerine de yol açmaktadır.

Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye

Manyetik kireç önleyici cihazlarımız suya borunun üzerinden değil içerisinden geçerek ulaşmaktadır. Bu sayede suda oluşturduğu manyetik alan hem daha güçlü hem de daha kalıcı olmaktadır. Kullanılacak yere ve kullanım şekline göre uzman ekibimiz size ürünün seçimi ve kurulumu konularında yardımcı olacaklardır.
 

Daire Girişi Manyetik Kireç Önleyici

Daire girişi manyetik kireç önleyiciler evinizin, dairenizin, işyerinizin su girişine takılır. Şebeke suyunda, artezyen suyunda veya kuyu suyunda kullanılabilir. Daire girişi manyetik kireç önleyiciler boru kesilerek araya montaj yapıldığından genelde uygun olduğundan su saatinin yakınlarına montajı yapılır. Daire girişi manyetik kireç önleyici taktırdığınızda makine tipi manyetik kireç önleyici kullanmanıza gerek yoktur. Bu yüzden daire girişi manyetik kireç önleyici daha ekonomiktir. Çünkü 1 adet daire girişi manyetik kireç önleyici ile evinizde bulunan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kombi, şofben, termosifon gibi su ile çalışan bütün cihazlarınızı kirecin zararlarından korumuş olursunuz. Daire girişi manyetik kireç önleyicilerde kimyasal madde ve filtre kullanılmaz. İçerisinde bulunan mıknatıslar sayesinde manyetik alan yaratarak, sudaki bulunan kalsit yapıdaki (kireç taşı) kireci aragaonit (kireç tozu) yapıdaki kirece dönüştürürler. Böylece makine kazanlarına, rezistanslara, borulara, esanjörlere kireç yapışmadan akıp gitmesini sağlar. 18 Yıllık Miramak tecrübesiyle üretilen 2 çeşit manyetik kireç önleyici bulunmaktadır. Mk37 Silver 37Cm boyunda 16 mıknatıs ve 8 manyetik alan içermektedir. Mk37 Gold 45 cm boyunda 20 mıknatıs ve 10 manyetik alan içermektedir. Miramak Mk37 Gold Türkiye'nin en büyük ve en güçlü manyetik kireç önleyicisidir, Yoğun kireçli bölgeler için üretilmiştir.

Kireç Önleme Sistemleri

Kalsiyum ve magnezyum bikarbonatların karbonatlara dönüşmesi, değişik yöntemlerle önlenerek kireç oluşumunun önüne geçilebilir. Bu yöntemler 3’ e ayrılır. Kimyasal Su Yumuşatma Sistemleri: İyon değiştirme prensibiyle çalışan bu sistemde reçine yardımıyla kalsiyum ve magnezyum bikarbonatları sodyum bikarbonata dönüştürmeye dayalı olarak çalışır. Sodyum bikarbonat her türlü ısıda çözünebildiği için sisteme zarar vermeden sistemden çıkar.

manyetik kirec onleyici montaj 
Bu sistemler tuz,karbon filtre ve reçinenin devamlı bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu işletme giderleri suyun kullanımının artmasıyla da artmaktadır. Bu sistemler %78 oranında bir verimliliğe sahiptir ve zamanla bu oranda düşüşler meydana gelir. İnhibitörler: Reçinenin çalışmasına benzer olarak kalsiyum ve magnezyum bikarbonatları değişik kimyasallara çevirerek suda kireç oluşumunu önleyen değişik kimyasal bileşiklerdir. İnhibitör olarak kullanılan maddeler polifosfat, fosfonat, hidroklorik asit ve organik polimerlerdir. İnhibitörlerin suyun miktarı ve debisine göre sürekli olarak kullanılması gerekmektedir. Kirecin zararlarından sizi koruyan bu sistemlerin çevreye de çok büyük zararları vardır.
 

Manyetik Kireç Önleyiciler Nasıl Çalışır?

Mıknatıslardan oluşan sistemlerdir. Mıknatısların oluşturdukları manyetik alan içerisinden geçen suyun geometrik yapısının değişmesi ile sudaki minerallerin yüzey yüklerinin değişmesi sağlanmaktadır. Su ağırlıklı olarak kalsiyum bikarbonat içermektedir. Bu sebeple kireç oluşumuna kalsiyum bikarbonatın kalsiyum karbonata dönüşmesi neden olmaktadır. Kalsiyum Karbonat Kristalleri 1.Kalsit: Sudaki kalsiyum karbonatın %50,%80i kalsitten oluşur. Kalsit düşük sıcaklıklarda kısmen orta ve yüksek sıcaklıklarda ise tamamen çökelerek sert kireç tabakası oluşturur.
 
Bu oluşan kireç metal, plastik, cam vb. yüzeylere rahatlıkla yapışır. Diğer minerallerle birlikte çökmesi sonucu ise kayaç sertliğinde kireç tabakaları oluşur. 2.Aragonit: Sudaki kalsiyum karbonatın %15,%45i aragonitten oluşur. Daha yüksek sıcaklıklarda küçük tanecikler halinde oldukça yumuşak kireç oluşturan kalsiyum karbonattır. Aragonitten oluşan kireç sistemlere yapışmaz. Açık sistemlerde tesisattan dışarı atılır, kapalı sistemlerde ise depoda yumuşak kireç olarak birikir.
 
Temizlenmesi çok kolay ve zararsızdır. 3.Vaterit: Sudaki kalsiyum karbonatın %5’i vateritten oluşur. Hem suda az olarak bulunması hem de çok yüksek ısılarda çözünmesi sebebiyle bir soruna sebep olmayan kristallerdir.
 

Miramak Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar suyun içerisindeki minerallerin fiziksel olarak şartlandırılması prensibi ile çalışan su içerisindeki minerallerin kristalize yapısını değiştirerek çeperlere yapışmasını engelleyen ve mevcut kireçtaşı tabakalarına etki ederek zaman içerisinde temizlenmesini sağlayan bir cihazdır.

Manyetik Kireç Önleyici Cihazlar, suyun içindeki kireci kesinlikle yok etmezler. Oluşturulan manyetik alan sayesinde yüzey gerilimi değişen kalsiyum minerallerinin yapışma özelliği kalmamış olur.

Niçin Miramak Manyetik Kireç Önleyici?

Miramak kireçtaşı oluşumuna izin vermez ve daha önce oluşan kireçtaşlarını da yavaş yavaş çözer. Buna karşılık daha önce icat edilmiş olan kireç önleyici cihazlar takıldığı noktadan geçen suya NOKTASAL etki ederler ve bu etki bir süre sonra kaybolur. Yani bunlar pasif cihazlar olarak nitelendirilir. İşte Miramak’ın bu aktif özelliği fiziksel su terbiyesinde dünyada yeni bir çağ açmıştır.

Yeraltı suları çeşitli kayaçların içinden geçerken bazı tuzları çözer. İçinde Kalsiyum, Demir ve Magnezyum iyonları barındıran sulara SERT SULAR denir. Sert sular sanayide ve günlük evsel kullanımlarda kimyasal vefizyolojik değişimlere uğrayarak temas ettikleri yüzeye yapışırlar.Borular, rezistanslar ve esanjörlerde biriken kireç taşları,başta enerji kayıpları olmak üzere pek çok zarara neden olurlar. Evlerde armatürlerin ve cihazların sık sık arızalanması,ev aletlerinin arızalanması, artan temizlik kimyasalları tüketimi,yıkanan giysilerde oluşan kireçlenme...

Sanayide kullanılan ısıtıcılarda, rezistanslarda, esanjörlerde ve kullanılan makinelerde kireç taşlarından dolayı oluşan arızalar. Boruların tıkanması, rezistansların verimli çalışmaması nedeni ile büyükenerji kayıpları ortaya çıkar.

Suyun sertliği su içerisindeki minerallere ve yüzey gerilimine bağlıdır. Dengeye ulaşamamış ve düzensiz moleküller arasındaki kuvvet bu gerilimi ve dolayısı ile sertliği arttırır. Manyetik kuvvetle düzenlenmiş ve dengelenmiş suyun yüzey gerilimi düşer ve fiziksel bir yumuşama sağlanır. Sudaki yüksek mineral içeriğin yüksek yüzey gerilimi yüksek sertlik oluşturur. Manyetik cihazlar ile su ve mineral parçacıkları arasındaki manyetik çekim arttırılarak minerallerin sertlik etkisi düşürülmüş olur. Manyetik cihazlar hiçbir şekilde suyun kimyasal sertliğini düşürmezler ve suyun içerisindeki kireci yok etmezler.

Ancak; günümüzde suyu yumuşatmak ve sertliğini düşürmek arıtma sistemleri ile mümkündür. Manyetik cihazımız sadece su içerisindeki kireç minerallerinin sisteme zarar vermesini önleyen bir cihaz olup, suyun sertliğini düşürmek için kullanılan bir cihaz değildir.

Türkiye'nin En Büyük Manyetik Kireç Önleyicisi


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.