Musluğa Takılan Kireç Önleyici

03-08-2021 11:26
Musluğa Takılan Kireç Önleyici

MUSLUĞA TAKILAN KİREÇ ÖNLEYİCİ KULLANIMI

Su arıtma teknolojileri kapsamında üretilmiş olan kompleks cihazlar ve makineler bulunduğu gibi, aynı zamanda oldukça basit sistemler de bulunuyor. Bu sistemler sayesinde yalnızca musluğun ucuna yerleştirilen bir filtreye, suyun içerisinde bulunan kireç büyük ölçüde filtre edilmiş oluyor. Peki musluğa takılan kireç önleyici nedir, faydaları nelerdir ve nereden satın alınabilir. Bu konu hakkında tüm merak ettiklerinizi yazımızın devamına bulabilirsiniz…

Musluğa Takılan Kireç Önleyici Nedir?

Musluğa takılan kireç önleyici aparatlar, aynı zamanda manyetik kireç önleyici adıyla da biliniyor. Bu sistemler içerisinde bulunan mıknatıslar  ile yaratılan manyetik alan sayesinde, suyun içerisinde bulunan kirecin yapısı değişiyor ve kireç yapışma özelliğini kaybediyor. Böylelikle su sistemleriniz içerisinde kireçlenme gibi sorunlar meydana gelmiyor. Günümüzde kireçlenmenin çok büyük sorunlara yol açtığı göz önünde bulundurulursa, hem kısa vadede, hem de uzun vadede kireçten doğacak problemlerin önüne geçilmesi adına manyetik kireç önleyici ya da diğer adıyla musluğa takılan kireç önleyici kullanılması öneriliyor.

Bu ürünler genellikle daire girişlerinde değil, çamaşır makinesi ya da bulaşık makinesi gibi makinelerin su aldığı musluklarda kullanılıyor. Bu aparat kullanıldığı zaman, suyun içindeki kireç yapışma özelliğini yitirdiği için, çamaşır ya da bulaşık makinesinde kireçlenme gibi bir sorun da ortaya çıkmıyor. Böyle bir sorunun ortaya çıkmaması, aynı zamanda makineyi daha uzun süre kullanmanız ve büyük bir masraftan kurtulmanız anlamına geliyor. Aynı zamanda sık sık tamir masrafı ödemek zorunda da kalmıyorsunuz. İşte siz de, evinizde kireçlenme sebebiyle yaşadığınız bu sorunları kalıcı olarak ortadan kaldırmak isterseniz, bunun için Miramak tarafından üretilen musluğa takılan kireç önleyici filtrelerden kullanabilirsiniz.

 

Musluğa Takılan Kireç Önleyici Özellikleri

Musluğa takılan kireç önleyici içerisinde 4 adet mıknatıs ile 2 adet manyetik alan yaratılmıştır. 12.5 cm ila 21 cm uzunluğunda olan bu ürün, MK23 modellerin ½ inç, MK24 modelinde ise ¾ inç boru genişliğine sahiptir. Minimum 2 bar çalışma basıncı bulunan bu ürünlerin ağırlığı ise 384 gram ile 630 gram arasında değişmektedir. Alüminyum eloksal dış malzeme, PPRC plastik boru iç malzemeye sahip olan bu ürünün bağlantı elemanları ise pirinçten üretilmiştir.

Musluğa Takılan Kireç Önleyici

Makinenizi kirecin zararlarından koruyan bu ürün, makinenizin su aldığı musluğun ucuna yerleştirilir. Böylelikle yaratılmış manyetik alan ile kirecin sisteme yapışması engellenmiş olur. Zaman içerisinde makinelerin kazanları ya da rezistansı kireçle kaplanmayacağı için, makineler normalde olduğundan daha fazla enerji harcamazlar ve aynı zamanda daha fazla deterjan kullanmanıza gerek kalmaz. Bu da tasarruf etmek anlamına gelmektedir. Bu ürünler yalnızca bir kez takılır ve içerisinde filtre bulunmadığı için değişim ve bakım gerekmez.

Musluğa Takılan Kireç Önleyici Faydaları

Musluğa takılan kireç önleyiciler çok kolay bir şekilde monte edilir. Bu ürün musluk girişine monte ettikten sonra, artık kireç oluşumunu engellemek için herhangi bir kimyasal madde kullanmanıza gerek kalmaz. Modern bir tasarıma sahip olan musluğa takılan kireç önleyici ile, çamaşırlarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmanıza gerek kalmaz. Özellikle bulaşık makinelerinde parlatıcı ve makine tuzu kullanımını daha aza indirebilirsiniz. Tüm bu özellikleri sayesinde musluğa takılan kireç önleyicilerin kullanımı, son yıllarda tüm Türkiye’de son derece yaygınlaşmıştır.

Siz de bilinen tüm bu faydaları ile makinelerin ömrünü uzatmak için, Miramak marka musluğa takılan kireç önleyici kullanabilir, bu ürünün faydalarını hemen görmeye başlayabilirsiniz. Makinelerin durumuna ve evinizin yapısına göre kendiniz için en uygun Miramak musluğa takılan kireç önleyici tercihini yapabilir ve hemen internet üzerinden kolayca sipariş verebilirsiniz.

Musluğa Takılan Kireç Önleyici Nereden Alınır?

Türkiye’nin neresinde yaşıyor olursanız olun, eğer bir musluğa takılan kireç önleyici ihtiyacı duyuyorsanız, bunun için Miramak markasını tercih edebilirsiniz. Miramak Türkiye’de yerli olarak manyetik kireç önleyici, su arıtma filtreleri, su arıtma cihazları ve musluğa takılan kireç önleyici aparatlar üretmektedir. 2003 yılından bu yana sektörde bulunan Miramak, güvenle alışveriş yapabileceğiniz, nadide markalardan biri durumundadır. Eğer sizin de aklınıza takılan herhangi bir soru varsa ve bu sorulara cevap almak isterseniz, Miramak markasının internet sitesi üzerinden yer alan telefon numaraları ya da e-mail adresleri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.