Sağlıklı Su Nasıl Olmalıdır?

16-04-2021 13:19
Sağlıklı Su Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı Su Nasıl Olmalıdır?

Suyun sağlıklı olduğunu belirtmek için bazı kriterler vardır. Sağlıklı suyun rengi olmamalı, bulanık olmamalı, en önemlisi içerisinde bakteri ve virüs olmayan temiz suya sağlıklı su denir. Suyun kokusu olmamalıdır. Uzmanların belirttiği suyun saklama sıcaklığının 9-9.5 derece olmasıdır. Su uzun süre beklememelidir.

Suyun pH Değeri

Suyun pH değeri 7-8 civarında olmalıdır. İnsan vücudundaki kanın pH değeri 7.3-7.4 civarındadır. İçtiğimiz suyun Ph değerinin kandan bir miktar yüksek olması iyi kabul edilir. Bu suya da alkali su denir.

Ne Kadar Su İçilmeli?

Bol su tüketmek sağlık açısından bir çok fayda sağlamaktadır. Vücuda su alımı azaldığında yağ biriktirme oranı artmaktadır. Vücudumuzdaki toksik maddelerin deri veya idrar yoluyla atılımının sağlanması için de su gerekmektedir. Vücudumuzda toksik maddelerin atılmaması bakteri üremesini ve inflamasyon oluşmasını tetiklemektedir. Kan basıncında yükselme, erken yaşlılık belirtileri, eklemlerde sorun yaşanması gibi susuzluk belirtileri görülmektedir. Su sindirime yardımcı olur, böbreklerin çalışmasını sağlar. Su hücrelere, besin ve oksijen taşır. Bu gibi faydaları varken ne kadar su içilmeli sorusu toplumun her kesimi tarafından sorulmaktadır. Uzmanların genel kanısı en az 2 litre su içilmelidir. Kilo verme gibi özel durumlarda 3-4 litreye kadar su tüketimi artırılmalıdır.

pH Değeri Yüksek Su Nereden Temin Edilir?

pH değeri sağlığımıza uygun su elde etmenin en kolay yolu alkali filtreli su arıtma cihazlarıdır. Miramak platinum su arıtma cihazı size alkali ve sağlıklı su temin etmek için üretilmiş. Tamamen sağlıklı ve kaliteli malzemelerden kasası krom çelikten imal edilmiştir.

Bekleyen Su Sağlıklı Mı?

Uzmanların belirttiğine göre su 9-9.5 derecede saklanmalıdır. Damacanada aldığımız suların özellikle yaz aylarında bu derecelerde saklanması neredeyse imkansızdır. Bu yüksek veya düşük derecede saklanan sular, kaliteli ve sağlıklı su olma özelliğini kaybederler. Uzun süre damacanada beklemiş olan su oksijenini, elektrolitini, ve alkali özelliğini kaybeder. Yani ölü su olarak tabir edilir. Evinize kurduracağınız bir Miramak su arıtma sistemi ile sağlıklı, kaliteli suyu kendiniz temin edebilir güvenle suyunuzu tüketebilirsiniz.

Miramak Platinum Su Arıtma Cihazı

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.