Su Arıtma

08-06-2021 11:10
Su Arıtma

SU ARITMA

Su arıtma, kullanılacak olan suyu kullanmadan önce zararlı bileşenler, katı maddelerden ayırıp suyu hazır hale getirmektir. Su Arıtma işleminde su temizlenir, içme suyu olarak , endüstride üretimde  ya da turizmde kullanılabilir. Suyun bir kısmı kullanıma hazır olarak alınır, kalan kısmı ise zararlı maddelerle birlikte atık olarak atılmaktadır.

Su Arıtma İşlemi Nasıl Yapılır?

Su Arıtma İşlemi birçok yöntemle yapılabilmektedir. Bu yöntemleri iki ana başlık halinde kullanım alanlarına göre inceleyecek olursak, Evsel Arıtma ve Endüstriyel Arıtma sistemleri kullanılmaktadır. Evsel Arıtma sistemlerine;  Su Filtreleri, Tezgâh Altı Su Arıtma Cihazı, Tezgâh Üstü Su Arıtma Cihazı ve Arıtmalı sebillerini örnek gösterebiliriz. Endüstriyel arıtma sistemlerinde ise Su Yumuşatma Sistemleri, Demir Filtreleme Sistemleri, Kum Filtreleme Sistemleri, Arsenik Filtreleme Sistemleri, Deniz Suyu Arıtma Sistemleri, Endüstriyel Tip Ters Osmos Sistemleri bulunmaktadır.

Evsel Su Arıtma Sistemleri Neden ve Nerelerde Kullanılır?

Evsel Su Arıtma Sistemleri evlerde veya işyerlerinde şebekeden gelen suyu ters ozmos tekniği ile filtreler yardımıyla içme suyuna çevirmek için kullanılır. En çok kullanılan evsel su arıtma sistemi ise tezgah altı su arıtma cihazlarıdır. Tezgah altı su arıtma cihazları suyu bakteri, mikrop, katı madde ve zararlı bileşenlerden arındırır. Bu işlem sonucunda kokusuz, renksiz, berrak, yumuşak ve zararlı bileşenlerden arıtılmış içmeye hazır su üretilmektedir.


Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri Neden ve Nerelerde Kullanılır?

Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri Sanayide, Turizm Tesislerinde, Apartman girişinde, Site girişinde, Hastanelerde, Fabrikalarda, Deniz Suyunu Arıtmada kullanılabilir. Sanayi Tipi Su Arıtma Sistemleri istenilen özellikte su üretmek için kullanılır. Su hangi amaçla kullanılacaksa ona uygun sistemler kullanılmaktadır.  Örneğin; Üretimde suyun sadece kumdan arıtılması istenebildiği gibi Apartman girişlerinde  suyun yumuşatılması istenebilmektedir.

Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı Nedir?

Tezgah Altı Su Arıtma Cihazları suyu filtrelerle arıtıp, tankla depolayıp, musluktan içme suyu almaya yarayan cihazlardır. Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı suyu ters osmos sistemiyle arıtmaktadır. Ters osmos sistemleri Amerika’da ortaya çıkmış teknolojidir. Tezgah Altı Su Arıtma Cihazları şebeke suyunda bulunan fiziksel, kimyasal veya biyolojik maddeleri filtrasyon sistemi ile sudan uzaklaştırmaktadır. Tezgah Altı Su Arıtma Cihazları pompalı ve pompasız olmak üzere iki çeşittir. Pompalı model su basıncının yetersiz geldiği yerlerde kullanılmalıdır.

Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı Tavsiye

Tezgah Altı Su Arıtma Cihazı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıraladık.

  • Membran Filtre
  • Ön Filtreler
  • Tatlandırıcı Filtre
  • Tankın Antibakteriyal ve Metal Olması
  • Kasanın Sağlam Olması
  • Kasanın Malzemesinin Kaliteli Olması
  • Pompanın Kaliteli Olması
  • Montaj Hizmetinin Olması
  • Garantisinin Olması ve
  • Markanın Güvenilirliği

 

Manyetik Kireç Önleyici'nin Lider Markası Miramak‘ın güvenilir çatısı altında bulunan  Miramak Miracle White Pompalı Su Arıtma Cihazı, Miramak Miracle White Su Arıtma Cihazı (Pompasız) veya Platinum Su Arıtma (Alkali) modellerini güvenle alıp güvenli su içebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.