Su Arıtma Cihazı Arızaları

03-06-2021 13:54
Su Arıtma Cihazı Arızaları

Su Arıtma Cihazı Arızaları

Diğer mutfak aletlerinden farklı olarak su arıtma cihazları düzenli bakım ve kontrol gerektirir. Bu bakımları yaptırmazsanız veya kendiliğinden oluşabilecek En yaygın görülen su arıtma cihazı arızaları aşağıda maddeler halinde sizler için derledik. Miramak Su Arıtma Cihazlarımızı İncelemek İster Misiniz?

SU ARITMA CİHAZI ÇALIŞMIYOR MU?

Su arıtma cihazınızın musluğundan su akmıyor mu, Su arıtmanızın tankı boş mu?

Pompalı bir su arıtma cihazı ve selenoid valfli ise prizi kontrol ediniz, açma kapama düğmesi varsa açık olup olmadığını kontrol ediniz. Prizinizde elektrik olup olmadığını kontrol ediniz. Her şey olması gerektiği gibi normal ise güç adaptöründe bir sorun olabilir. Böyle bir durumda yetkili servisten destek isteyiniz.

Prizden elektrik geliyor, adaptör çalışıyor ancak su arıtma cihazınızdan hala su gelmiyor ise su arıtma cihazınızdaki giriş suyu vanasını kontrol etmelisiniz. Vana açık ancak hala su arıtma cihazınız çalışmıyor ise suyun çok düşük basınçlı olup olmadığına bakmalısınız. Suyun basıncı düşük değilse filtreleri kontrol edin. Filtreleriniz tıkalı veya diğer parçalardan herhangi biri arızalı olabilir. Membran filtresinin girişine bakın ve suyun gelip gelmediğini kontrol ediniz. Su gelmiyorsa suyun gelmesi için uğraşın. Su geliyor fakat su arıtma cihazı su vermiyor ise membran filtreniz tıkanmıştır. Membran filtrenizi değiştirmeniz, gerekliyse diğer filtrelerinde değişmesi gerekmektedir.

Membran filtreye su gelmiyorsa, getiremediyseniz sorun shut-off’ta veya tank basıncında olabilir. Teknik bilgi isteyen konularda cihazınızın teknik servisine göstermeniz sizin için daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

SU ARITMA CİHAZIMDA SU KAÇAĞI VAR

Su arıtma cihazınızda su sızıntısı en çok rastlanan sorunlardan biridir. Bazen su arıtma cihazının yakınında bir havuz görebilirsiniz. Boruların bağlantı parçalarının(fittinglerin) düzgün bağlantı yapılmadığı için suyun sızmasına yol açmaktadır. Tüm boru bağlantılarının düzgün ve doğru yapıldığından emin olmalısınız.

Herhangi bir damla veya sızıntı fark ettiğiniz zaman hemen su arıtma cihazınızın su bağlantısını kesin, alanında uzman kişilerden destek isteyiniz. Bir su arıtma cihazında oluşan sızıntı zamanında çözülmezse bir çok sorun yaratmaktadır. Bu konuda profesyonelleşmiş kişiler sızıntının asıl nedenini bulmak için su arıtma cihazını kontrol etmelidir. Sorun tespitinden sonra sizi bilgilendirip gerekli işlemi yapıp su kaçağını çözeceklerdir. Önceki paragrafta belirttiğim gibi bağlantı parçalarını sizde kontrol edip basit bir sorun ise çözümünü sağlayabilirsiniz.

SU ARITMA CİHAZIMIN SUYUNUN KOKUSU VE TADI KÖTÜ

Su arıtma cihanızda ki suyun kokusu kötü ve tadı da kötüyse su arıtma cihazınızda filtre değişim zamanı gelmiş demektir. Suyun kokusu ve tadının kötü olmasını suyu içerken anlarsınız. Kötü koku ve tattaki en temel yaygın neden klor varlığıdır. Filtreler suyu düzgün bir şekilde filtrelemiyorsa bu durumlar oluşur.

Bu sorunun oluşması istenmiyorsa, üründe belirtilen sürelerde filtrelerin değişimi yapılması gereklidir. Su arıtma cihazınızdaki arıtılmış suyunuz, depolama tankında uzun süre kullanılmadığında da suda koku oluşturma ihtimali vardır. Bu durumda tankı komple boşaltıp yeniden doldurup suyun tadına ve kokusuna bakılmalıdır. Suyun tadı ve kokusu normalse herhangi bir sorun şimdilik yok demektir.

Sorun devam ediyorsa filtreler değiştirmeniz gerekir. Su arıtma sisteminin tankının kontrolü sağlanmalıdır ve temiz tutulması gerekir. Teknik servisten destek alabilirsiniz.

SU ARITMA CİHAZI OTOMATİK KAPATMA HATASI

Su Arıtma Cihazınızdaki su depolama tankı gösterilen seviyeyi doldurduğunda su arıtma işlemini otomatik olarak kapatır. Otomatik kapatma özelliği düzgün bir şekilde çalışmıyor ise, su arıtma cihazınıdaki temizleyici(filtreler) sürekli çalışır. Bu durum hiç durmadan çalıştığı için atık su israfına yol açar. Membran filtrenizin 1-2 ay kadar kısa bir sürede bozulmasına sebep olur. Genelde otomatik kapatma hatasının sebebi çek valf ya da shot-off arızasından dolayı oluşur. Bu parçaları değiştirmeniz sorunu yüksek ihtimalle çözecektir. Sorun devam ediyorsa teknik servisten yardım isteyiniz.

SU ARITMA CİHAZI DEPOSU GEÇ DOLUYOR VE AKIŞ YAVAŞ

Su Arıtma Cihazınızdaki her filtre, belli türde ve belli boyutlardaki yabancı maddeleri yabancı maddeleri filtrelemek için kullanılmaktadır. Filtrelenmiş kirler filtrenin veya membranın üzerine tutunmaktadır. Filtreler zamanında temizlenmediği veya değiştirilmediği zaman kirler filtrenizin üzerinde su akışını engelleyen zorlu bir tabaka oluşturur.

Bu sorun en çok suyun kalitesinin düşük olduğu bölgelerde görülmektedir. Suyun kalitesinden kastım yüksek tortulu ve diğer fiziksel kirlerin yoğunluğudur.

Bir diğer sebepte şebeke suyu basıncının eskisi gibi yüksek olmamasıdır. Eğer pompasız su arıtma cihazı kullanıyorsanız pompalı bir cihaza geçmeniz gerekmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.