Su Arıtma Cihazı Çalışma Prensibi

01-07-2021 17:19
Su Arıtma Cihazı Çalışma Prensibi

Su Arıtma Cihazı Çalışma Prensibi

Su arıtma cihazları, şebeke suyunu temizlemekte ve sertlik derecesini düşürerek, suyun tatlandırılmasını sağlamaktadır. Su arıtma cihazı çalışma prensibi hakkında tüm bilgiler, merak eden kullanıcılara verilmektedir. Su arıtma cihazı, konut içerisinde, su şebekesine bağlanır. Suyun temizlenmesi üç yöntemler yapılır.

  • Fiziksel yöntem,
  • Kimyasal yöntem,
  • Biyolojik yöntem,

Su arıtma cihazı içerisinde suyun filtrelerden geçirilmesi ve suyun içerisindeki yabancı maddelerin filtrelerde tutulması fiziksel temizleme yöntemidir.

Su Arıtıcı Cihazı Filtreleri

Su arıtma cihazlarının kalitesi ve çalışma prensipleri kullanılan filtre çeşitlerine göre değişmektedir. Su arıtma cihazlarında kullanılan filtre çeşitleri şunlardır.

  • Polipropilen içerikli su filtresi,
  • Aktif karbon içerikli su filtresi,
  • Membran filtreler,
  • Son karbon su filtresi,

Membran filtreler suyun en iyi şekilde temizlenmesini sağlarken, son karbon filtresi suyun tatlandırılmasını ve kokulardan arındırılmasını sağlar. Çalışma prensibi, önce suyun içerisindeki kum, çamur ve tortuların temizlenmesi ve daha sonra sertliğinin azaltılarak, tatlandırılması olarak sıralanmaktadır.

Su Arıtma Cihazının Avantajları

Şehir şebekesinden gelen suyu arıtma yapmadan kullananlarda çeşitli sağlık sorunları görülmeye başlanabilmektedir. Şebeke suyunun içerisindeki kirliliğin giderilmesi için su arıtma cihazları kullanılır. Yerli üretim olan su arıtma cihazlarının tüm modellerinin Türkiye genelindeki montaj işlemleri ücretsiz yapılır. Belgeli filtre sistemleri kullanıldığı için en iyi avantajları sağlar. Su arıtma cihazları ile arıtılan sular, yumuşaktır ve böbreklerin kolay sindirmesi sağlanır. Sindirimi kolaylaştırır ve metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. En önemli avantajı ise yemeklerde lezzetli su kullanımını sağlamasıdır.

Su Arıtma Cihazı Nasıl Çalışır?

Su arıtma cihazlarının çalışma şekli filtreleme işlem aşamalarından oluşur. İlk aşama, şebeke suyu içerisindeki partikülleri filtre etmektir. Bu aşamada suyun içerisindeki bileşenler ayrıştırılmış olur. İkinci aşama ise suyun kimyasallardan ayrıştırılmasıdır. Karbon filtre sistemleri ile suyun renk, tat ve koku özelliği iyileştirilir. Su arıtma cihazlarının çalışmasındaki en önemli aşama membran filtre sistemidir. Membran filtreler kaliteli olduğunda suyun içerisindeki ağır metaller gibi kirletici unsurlar tamamen temizlenmiş olur. Üretici garantili ürünler tercih edilmeli ve cihazın nasıl çalıştığı hakkında bilgi alınmalıdır.

Su Arıtma Cihazları Atık Suları

Su arıtma cihazlarında suyun temizlenmesi yapılırken, filtre sistemleri sayeside atık su oluşmaktadır. Atık sular içerisinde, tortu, kum, ağır metal bileşenleri yer alabilecektir. Bunun için su arıtma cihazlarında oluşan atık sular, içme suyu ya da yemek suyu olarak kullanılmamalıdır. Bu sular, temizlik, bahçe sulama gibi alanlarda kullanılabilir.

Kaliteli Su Arıtma Cihazı Seçimi

Su arıtma cihazı marka ve modellerinin sayısı çok fazladır. Danışmanlardan bilgi aldığınızda, en kaliteli ve uygun fiyatlı su arıtma cihazlarının hangileri olduğunu öğrenebilirsiniz. Üretici garantisi bulunan yerli üretim su arıtma cihazları ile ilgili en güvenilir servis hizmetleri verilmektedir. Filtre değiştirme ve cihaz bakım hizmetleri düzenli olarak verilir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.