Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nelerdir?

03-06-2021 14:31
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nelerdir?

Su Arıtma Cihazı Filtreleri

Su Arıtma Cihazları, Reverse Osmosis (Ters Ozmoz) prensibiyle çalışmaktadır. Su arıtma cihazlarında temiz suya ulaşmak için su belirli filtrelerden geçmektedir. Böylece Suyun içinde bulunan kirleticiler filtrasyon yoluyla sudan uzaklaştırmaktadır. Su arıtma cihazı filtreleri zamanı geldiğinde mutlaka değiştirilmelidir. Böylece temiz suya her zaman ulaşmış olursunuz.

Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nelerdir Ne İşe Yarar?

Su Arıtma Cihazı Filtrelerinin neler olduğunu, ne işe yaradığını ve aşamalarını maddeler halinde aşağıda inceleyelim.

1.Aşama;Sediment Filtre (Ön Filtre)

Bu aşamada bulunan Sediment Filtre 5 mikron gözeneklere sahiptir. Bu sayede tesisattan alınan su filtre yardımıyla çamur ve kum gibi kirleticilerden arınır. Dolayısıyla daha 1.aşamada su daha temiz bir hale gelmiş olur. Filtrenin değişme sıklığı tesisattan alınan suyun kalitesine ve kullanım miktarına bağlı olarak değişmektedir. Ortalama 3500-4000 litre su olarak literatüre girmiştir. Filtre içinden çıkarılıp yıkandığında temiz gibi gözükse bile küçük gözle görünmeyen taneler filtrede kalacaktır. Bundan dolayıdır ki filtreler çıkarılıp yıkanmak yerine ömürleri dolduğunda yenileriyle değiştirilmesi gerekmektedir. Filtreler yıkanabilir özellikte üretilmemiştir.

2.Aşama;Granül Aktif Karbon

Granül Aktif Karbon Filtre büyük boyutlu aktif karbon taneciklerinden oluşur. Filtre sudaki klor, organik bileşikler ve ağır metallerin bir kısmını tutabilme kabiliyetine sahiptir. Aktif karbon yüzeysel alanı büyüktür bu sayede filtre çok miktarda kirliliği bünyesinde tutabilmektedir. Bu filtre de tıpki sediment filtre gibi ortalama 3500-4000 litre su arıtabilmektedir. Bakterilerin üremesini engelleyen kloru tutan aktif karbonlar ömrü dolduklarında bakteriler için üreme ortamı oluşturabilmektedir. Filtre ömrü dolduğunda mutlaka değiştirilip yenisi takılmalıdır. Aktif karbonun başka bir özelliğide sudaki tat ve kokuyu iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.

3.Aşama;Blok Karbon Filtre ya da Sediment Filtre

Bu aşamada Blok Karbon veya sediment filtre kullanılabilmektedir. Sediment filtreyi 1.aşamada sizlere açıkladığım için şuan da Blok Karbon Filtreyi anlatacağım. Blok karbon filtre, 1.aşama ile 2.aşamanın karışımı bir filtredir. Blok karbon filtre, sediment ve toz karbondan blok halinde oluşmaktadır. 5 mikron hassasiyetinde süzme sağladığı gibi klor, organik bileşikler ve ağır metallerin bir kısmınıda tutabilmektedir. Blok karbon filtre 1.aşama ve 2. Aşamadan geçen kirleticileri tutmaktadır. Kullanım ömrü diğer 2 filtrede olduğu gibi 3500-4000litre aralığındadır. Yükü önünde bulunan 2 filtreye göre daha hafiftir.  Zamanı geldiğinde mutlaka filtrenin yenisiyle değişmesi gerekmektedir.  Reverse Osmosis Sistemlerinde bu aşamada Sediment filtre kullanmanın avantajı, membran filtrenin ömrünü uzatmaktır.

Su Arıtma Cihazı Filtrelerimizi İnceleyebilirsiniz.

4.Aşama;Membran Filtre

Membran filtre su arıtma cihazlarının en önemli filtresidir. Aslında Membran Filtreye Reverse Osmosis sistemlerinin kalbi diyebiliriz. Membran filtre yapısında bulunan gözenekler oldukça küçüktür. Membran filtre yeterli basınç altında küçük gözeneklerinden sadece su molekülleri, gazlar ve molekül yapısı çok fazla küçük olan bazı iyonlar geçebilmektedir. Diğer mineral, metal, ametal yada başka yabancı maddeler membran filtreden geçemez. Atık su ile birlikte sistemden uzaklaştırılırlar. Bu sebeple ters ozmoz sistemini kullanan tezgah altı su arıtma cihazları atık su üretmektedir. Atık su oranı  %60-70 aralığında olmaktadır.  Membran filtrelerin ömrü ilk 3 aşamaya göre daha uzundur. Ömrü dolduğunda mutlaka membran filtrenin değişmesi gerekmektedir.

5.Aşama; Post Karbon Filtre (Tatlandırıcı Filtre)

Post Karbon Filtre suya içimi güzel olması için tat vermektedir. Genellikle Hindistan cevizi kabuğundan üretilir. Membrandan geçen su bu filtre olmazsa metalimsi tatsız bir sudur. Su post karbon filtreden geçtiğinde lezzet kazanır. Tatlandırıcı filtreler ortalama 3500-4000lt su arıtabilmektedir. Zamanı dolduğunda değiştirilmesi gerekmektedir.

 

6.Aşama; PH Alkali Filtre

Alkali Filtre Suyun Ph değerini yükseltmeye yarar. Suyu alkali hale getirir. Alkali su ise vücudumuz için yararlıdır.  Kilo vermeye ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Alkali filtreler de diğer filtreler gibi zamanı geldiğinde değiştirilmelidir.

 Miramak Su Arıtma Cihazları Yerli Üretim Olup NSF Belgeli Filtrelere Sahiptir. İncelemek İçin Tıklayabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.