Su Arıtma Cihazı Montajı

16-07-2021 16:34
Su Arıtma Cihazı Montajı

Su Arıtma Cihazı Montajı

Su arıtma cihazlarının, sağlıklı su kullanımı açısından önemini bilmeyen yoktur. Bu cihazların montajı basit gibi görünebilir. Ancak ustalık isteyen bir iştir ve profesyonel olarak yapılması gerekir. Su arıtma cihazı montajı çeşitli parçaların birbirine eklenmesi ile yapılıyor. Montaj sırasında, parçaların doğru sıralanması ve bağlantıların su kaçırmayacak şekilde olması gerekiyor. Su arıtma cihazı modellerine göre montaj işlemleri de farklılık gösterebiliyor.

Su Arıtma Cihazı Montajında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Su arıtma cihazı ve tankı montajı tüm Türkiye’ye ücretsiz olarak sunuluyor. Montaj sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır.

  • Su arıtma cihazına tüm filtreler, belirlenen sıraya göre takılmalıdır.
  • Filtre kelepçeleri yerine iyi oturtulmalı ve sağlam olmalıdır,
  • Su arıtma cihazı tankının basıncı kontrol edilmelidir,
  • Tezgah altı montajlar için tezgahta musluk deliğinin dikkatli ve doğru delinmesi gerekir,
  • Montaj sonrası birkaç gün su kaçağı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Montaj işlemlerini yaparken, cihaz içerisindeki filtrelerin doğru sıraya göre sıralanması, su arıtma işleminin kalitesi açısından önemlidir. Aynı zamanda cihazın arıza yapmadan çalışmasını sağlar.

Profesyonel Destek

Su arıtma cihazlarının bakımı ve montaj işlemleri basit gibi görülmektedir. Profesyonel destek alınması, cihazın sorunsuz kullanılmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Yerli üretim olarak sunulan su arıtıcıları için üretici garantisi verilir. Birçok modelde metal kasa kullanılmakta ve cihazların sağlamlık özellikleri artırılmaktadır. Montaj sırasında yapılacak küçük hatalar çeşitli maliyetli işlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun için profesyonel destek hizmeti sunuyoruz.

Montaj İşleminin İlk Aşaması

Su arıtma cihazları, konut içerisindeki, su tesisatına bağlantı yapılmaktadır. Bunun için ilk işlem konut su girişlerinin tamamen kapatılmasıdır. Tezgah altı kurulumlarda, soğuk su bağlantısı çıkartılır ve arıtma cihazına su girişi bağlantısı yapılır. Bu işlemler yapılırken, bağlantı yerlerinden su sızmaması için bağlantılar sağlam yapılmaya çalışılır. Su bağlantıları oluşturulduktan sonra su arıtma cihazının montaj işlemleri gerçekleştirilir.

Su Arıtma Cihazı Filtrelerinin Takılması

Su arıtma cihazları kullanılacağı yere su bağlantıları yapıldıktan sonra modele göre kullanılacak filtreler takılır. NSF onaylı filtre ve tank seçimine dikkat edilmelidir. Alkali filtreler, suyun giriş yönüne göre sırayla takılır. Bu işlemlerin doğru yapılabilmesi için işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılması önemlidir. Filtreler takılırken, koruma amaçlı olan dış ambalajı sökülmelidir.

Su Arıtma Cihazı Modelleri

Su arıtma cihazları, marka ve kullanım alanlarına göre farklı model seçeneklerine sahiptir. En iyi su arıtma cihazı önerileri için iletişime geçebilir ve doğru bilgileri alabilirsiniz. Tezgah altı için üretilen modeller, büyük ve küçük kapasiteli olarak farklı modeller olarak sunulur. Büyük tezgahlar altına isteğe bağlı olarak daha geniş hacim özelliğine sahip tanklı arıtma cihazlarının montajı yapılabiliyor. Küçük kitlelerin kullanacağı yerler için küçük hacimli tank modelleri önerilmektedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.