Su Arıtma Cihazı Nedir?

01-06-2021 17:01
Su Arıtma Cihazı Nedir?

Su Arıtma Cihazı Nedir?

Evlerimizde ve işyerlerimiz kullandığımız su arıtma cihazları reverse osmosis yani ters osmoz çalışma prensibi ile çalışan arıtılmış su üreten cihazlardır. Su arıtma cihazlarında 3 ön filtre bulunur. Bunlardan ilki Sediment Filtre; kiri ,pası ve kum parçacıklarını giderir. İkincisi Aktif karbon filtre; suyun renk tat koku ve dengesini düzenler. Klor ve diğer maddeleri arıtır. Üçüncüsü CTO filtre kloru ve organik kimyasalları temizler. Arkasından da ters osmoz sisteminin ana bileşeni olan membran bulunur. Membran üzerinde nano boyutta delikler bulunan bir süzgeçtir. Bu süzgeçten katı maddeler geçemezler su ana itibariyle burada arıtılır. Membrandan geçen suyun içim tadını yükseltmek için post karbon tadlandırıcı bulunur. Bu tadlandırıcı genellikle organik Hindistan cevizi bazlı bir filtredir. Su arıtma cihazının içerisindeki bir diğer element ise arıtılmış suyun depolandığı tanktır. Anlık su talebinizi karşılamak için su tankında arıtılmış su hazır olarak bekletilir. Su arıtma cihazlarında opsiyonel olarak su pompası bulunabilmektedir. Su pompası basıncın düşük olduğu yerlerde ve yüksek katlarda uygulanması gereken bir eklentidir. Aynı zamanda su arıtma cihazlarının ömrünün uzun olabilmesi için dış kasa diye tabir edilen bölümün malzeme kalitesinin yüksek olması avantaj sağlamaktadır.

Su Arıtma Cihazı

Su arıtma cihazları hem şehirlerde hem kırsal kesimlerde, büyük bir ihtiyaç olmaya başlamıştır. Su arıtma cihazları, mutfaklarda tezgah altına kurulmaktadır. Su arıtma cihazı modelleri, mutfakta fazla yer kaplamaması için özel üretilmektedir. Tezgah altında, dolap içerisine yerleştirildiği için dışarıdan görülmemekte ve tezgah üzerinde yer kaplamamaktadır. Tezgah altına yerleştirilen su arıtma cihazlarının kendisine özel deposu vardır ve temizlenen suyu burada biriktirdikten sonra musluktan akmasını sağlamaktadır.

Su Arıtma Cihazı Montajı

Su arıtma cihazlarının montaj işlemleri tüm Türkiye’de ücretsiz olarak yapılmaktadır. Su arıtma cihazının kendisine özel musluğu vardır ve mutfak tezgahına delik açılarak, musluk montajı yapılır. Tezgah üzerinde iki farklı musluk olmasını istemeyenler için 3 yollu batarya seçenekleri kullanılarak montaj işlemleri yapılmaktadır. Su arıtma cihazı montajını yaparken, cihaz içerisindeki tüm filtre sistemleri kontrol edilmekte ve doğru sıralama ile takılarak, verimli çalışması sağlanmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Tankı

Su arıtma cihazları seçiminde tezgah altı modelleri tercih edenlere, su tankı seçeneği sunulur. Su arıtma cihazı su tankı, arıtılmış ve kullanıma hazır suyun depolanmasını sağlamaktadır. Filtre sisteminden geçirilen ve iyice temizlenen su depoda bekletildiği için sizler su ihtiyacınızı hemen karşılayabileceksiniz.

Su Arıtma Cihazı Özellikleri

Tezgah altına yerleştirilen su arıtma cihazları ergonomik yapıya sahiptir ve mutfakta yer kaplamamaktadır. Her mutfak sistemine uyumlu olarak tasarlanmıştır. Özellikleri şunlardır.

Tezgah altı cihazlar günlük 300 LT su üretim kapasitesine sahiptir.

Tank sayesinde, 8-12 LT suyu her zaman hazır tutar,

Filtre değişim işlemleri kolaydır

Bu özellikler, su arıtma cihazlarının kullanışlılığını artırırken, kullanıcının her zaman temiz suya ulaşmasını sağlamaktadır.

Su Arıtma Cihazının Avantajları

Temiz su ihtiyacının karşılanması için tezgah altı modelleri seçenler çeşitli avantajlara sahip olur. Bu avantajlar şunlardır.

Yer tasarrufu sağlar,

Zaman tasarrufu sağlar,

Enerji tasarrufu sağlar,

Maddi tasarruf sağlar,

Su tasarrufu sağlar.

Su arıtma cihazlarında kullanılan filtre sistemleri suyun en iyi şekilde temizlenmesini sağlayarak, cihaz tankında aktarır. Tezgah altı cihazlar, valf sistemi ile çalıştığı için elektrik enerjisine ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir.

Dünyadaki Su Kaynakları Nelerdir?

Dünyanın yüzde 70’i sudur, fakat bu suların sadece yüzde 1’i içilebilecek su kaynaklarını oluşturur. Yüzde’si buz halde bulunur, geri kalan kısmı ise denizlerden oluşmaktadır. Tatlı su kaynaklarımız ise her gün daha da kirlenmekte ve azalmaktadır. Gencinden yaşlısına her birey için vücudumuza en faydalı besin sudur. Fakat bu suyun temiz olması gerekmektedir.

Vücudumuzun en önemli organı olan beynimizin de yüzde 95’i sudan oluşmaktadır. Akciğerlerimizin ise yüzde 86’sı. Su vücudumuzun tüm yaşamsal fonksiyonlarının düzenleyicisi ve ileticisidir. Susuz kalan vücut ağrılar, halsizlik ve düşünememek olarak tepkiler gösterir. Yeterli su aldığında vücudumuz sizin ondan istediğiniz performansı yerine getirir. İçtiğimiz su ne kadar temiz ise suyun vücudumuzda işlenmesi o kadar kolaydır ve hücrelerde kalıntı bırakmaz.

Suyun İnsan Sağlığı İçin Genel İşlevleri Nelerdir?

Elektrolit Dengesini Korur

Vücut Sıcaklıgını Düzenler

Performansı Arttırır

Evrensel Çözücüdür

Zihni Açar

Organları korur

Açlık Hissini Azaltır

Sağlıklı Yaşamamızı Sağlar

Uzun Bir Ömür Yaşamamızı Sağlar

Su Kaynakları Nelerdir?

1.Şebeke Suyu

Genel olarak şebeke suları barajlarda toplanır. Dinlendirme ve kaba arıtma işlemi uygulanır. Son olarak da klorlanarak şebekeye verilir. Burada yapılan arıtma işlemindeki amaç içme suyu değil kullanım suyu elde etmektir. Her zaman aynı kalitede ve aynı temizlikte olmasını beklemek ve bilmek imkansızdır.

2.Kaynak Suyu

Kaynak suları doğadan çıkan sulardır. Hiçbir işlem görmeden genellikle tüketilebilir. Ama yaşadığımız dünyada doğaya salınan o kadar çok kirletici vardır ki, kaynak suları bile kirlenmektedir. Özellikle şehir hayatında bu kaynak sularına ulaşmak için çok uzak mesafelere gitmek gerekmektedir. Kaynak suları da bazı dönemlerde yetkililer tarafından denetlenmektedir. Ama tabi ki hergün denetlenmemektedir.

3.Paketli (Damacana) Sular

Evlerimizde, işyerlerimizde şebeke ve kaynak sularına güvenilmediği için ve tadı kötü olduğu için 19 litrelik damacana ile su satın alma yoluna gidilebilmektedir. Bu damacanalar tek kullanımlık değildir. Aynı zamanda plastik şişe içinde bulunan su da her zaman nano plastik molekülleri olduğu kanıtlanmıştır. Her ne kadar reklamı yapılan su firmalarından temin etseniz bile suyun ne kadar temiz olduğunu bilmeniz imkansızdır. 2015 yılında damacana sulardan alınan 2363 numunenin 289 tanesi uygunsuz olarak tespit edilmiştir. Son dönemlerde yüksek kar beklentisi ile bilinen su firmalarının bayileri boşalan damacanaları fabrikaya göndermeyip sıhhi olmayan ortamlarda kendileri de doldurmaktadır. Isıtıcı tabanca ile ağızlarına bant takmaktadırlar. Damacana su temini bilinmezlik içinde olmasının yanında ciddi bir de maliyet getirmektedir. Yıllık hesap yaparsanız bu durumu açıkça göreceksiniz. Aşağıda bir ailenin sadece içme suyu kullanımı örnek bir damacana su masrafı hesaplanmıştır. Yemek, çay ve kahve kullanımları artı su masrafı getirecektir.

4 Kişi x 2 Litre = 8 Litre / Gün

8 Litre x 365 Gün = 2920 Litre / Yıl

2920 Litre ÷ 19 Litre = 154 Damacana / Yıl

154 Damacana x 15TL = 2310 TL

4.Ters Osmos Su Arıtma Sistemleri

Evlerde ve işyerlerinde ters osmos su arıtma cihazı kullanımı su temin sistemlerinden bir diğeridir. Bu su arıtma cihazlarının en büyük faydası şebeke suyu nasıl gelirse gelsin, kaynağı belli ve temiz bir suyu size her zaman hazır halde sunmasıdır. Bir önceki maddede damacana suya ödenen yıllık olarak 2300TL ile çok iyi bir su arıtma cihazına sahip olup, yıllık ortalama 250TL’lik filtre değişimi ile evinizde günlük 300Litreye kadar arıtılmış tertemiz suya sahip olabilirsiniz. İçme suyunuzu, yemeğinizi, çayınızı, kahvenizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Ters Osmos Su Arıtma Cihazından Elde Edeceğiniz Su ;Berrak, Kokusuz, Sağlıklı, Kaliteli, Yumuşak ve Tazedir. Ters osmos sistemli bir su arıtma cihazı ile bakteri, virüs, yağ, renk, kireç, böcek ve tarım zehirlerini, ağır metalleri arındırılmış ve içimi çok güzel bir su elde edersiniz.

Tezgah Altı Su Arıtma Cihazlarımızı İncelemek İçin Tıklayın

Miramak Slim Su Arıtma Cihazı

Miramak Altın Damla Su Arıtma Cihazı


Su Arıtma Cihazlarımızı İncelemek İçin Tıklayınız

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.