Su Arıtma Cihazlarının Ömrü Ne Kadardır?

13-07-2021 15:54
Su Arıtma Cihazlarının Ömrü Ne Kadardır?

Su Arıtma Cihazlarının Ömrü Ne Kadardır?

Evlerimizde kullandığımız tüm cihazların belirli bir kullanım ömrü vardır. Bu ömrü tamamlayan cihazlar her an arıza yapabilmekte ve değiştirilmektedir. Su arıtma cihazlarının da belirli bir ömrü bulunmaktadır. Su arıtma cihazlarının ömrü kullanıma bağlı olarak 3 ile 12 yıl arasında değişebiliyor. Kullanıcılar, düzenli bakım ve filtre değişim işlemleri ile su arıtma cihazının ömrünü uzatabilmektedir. Günümüzde, şehirlerdeki evlerin büyük bir bölümünde su arıtma cihazları kullanılmaktadır.

Su Arıtma Cihazı Bakımları

Su arıtma cihazları, şebeke suyunun kaliteli bir şekilde temizlenmesini ve sağlıklı su haline getirilmesini sağlar. Metal kasa kullanılan modeller, dış etkenlere ve su kaçaklarına karşı daha dayanıklıdır. Su arıtma cihazlarının bakımları 6 ay ile 12 ay arasında yapılmalı ve filtre değişimleri gerçekleştirilmelidir. Cihazın ömrünü etkileyen en önemli husus, kullanılan filtrelerin zamanında değiştirilmesidir. Filtre değişimlerinde de alkali filtre özelliği olan orijinal ürünler kullanılmalıdır.

Su Arıtma Cihazının Ömrünü Etkileyen Hususlar

Hiçbir zaman su arıtma cihazları için ömrü şu kadardır denilememektedir. Montaj sonrası kullanım ve bakım işlemleri cihaz ömrünü etkileyecektir. Kullanım süresinin uzun olmasını etkileyen hususlar şunlardır.

  • Üretici garantisi,
  • NSF onaylı filtre ve tank kullanımı,
  • Firmanın hizmetlerinin kalitesi,
  • Orijinal parça kullanımı,
  • Düzenli bakım,

Su arıtma cihazlarının bakımlarının mutlaka, alanında uzman kişilere yaptırılması cihazın uzun ömürlü olması için çok önemlidir. Bakım ve filtre değiştirme işlemlerinde yapılacak yanlış işlemler cihazın kısa sürede bozulmasına neden olabilecektir.

Su Arıtıcısı Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Her kullanıcı, çeşitli tavsiyelerle seçmiş olduğu su arıtıcı cihazını almadan önce kullanım süreci ve bakımları hakkında bilgi almalıdır. Ürün seçimi ve kullanımı hakkında bilgi almak isteyenler, cihazla ilgili tüm detaylar verilmektedir.

Kullanım yeri ve kullanacak kitle yapısına göre en uygun model seçenekleri sunuyor. Su arıtma cihazının daha uzun ömürlü olabilmesi için düzenli bakımların yanı sıra harici depolama işleminin kapasiteyi zorlayacak şekilde yapılmamasına dikkat edilmelidir.

Su Arıtma Cihazının Filtrelere Ne Zaman Değişir?

Su arıtma cihazlarının modellerine göre kullanılan filtre sayısı ve özellikleri birbirinden farklıdır. Her filtre suyun kalitesini artırabilmek için farklı işlemlerin yapılmasını sağlar. Suyun içerisindeki tüm tortuların ve zararlı maddelerin ayrıştırılması yapıldığı için filtreler belirli süre sonunda kirlenmeye başlayacaktır. Kirlenmenin, cihazın ömrünü ve suyun kalitesini etkilememesi için 6 ay kullanımdan sonra değiştirilmelidir.

Güvenli Montaj İşlemleri

Su arıtma cihazları yerine doğru montaj yapıldığı zaman güvenli kullanım sağlayacaktır. Tüm Türkiye geneline su arıtma cihazı montaj işlemleri ücretsiz yapılmaktadır. Montaj sırasında yanlış yapılacak her bağlantı ve işlem cihazın kullanım ömrünü etkileyecektir. Cihazın ömrünün daha uzun olabilmesi için montaj sırasında, manyetik kireç önleyici cihazın birlikte bağlantısının yapılması önerilmektedir. Üretici firma garantisi bulunan aparatların tamamı normal kullanım şartlarında uzun ömürlü olarak üretilmiştir.

 Miramak Su Arıtma Cihazları

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.