Su Kireç Önleyici

03-08-2021 12:00
Su Kireç Önleyici

SU KİREÇ ÖNLEYİCİ FİLTRELERİN KULLANIM ALANLARI

Gerek şebeke suyunun kireçli olmasından, gerekse de insanların evlerinde kullandıkları suyu daha kaliteli bir hale getirmek istemelerinden dolayı, son yıllarda manyetik su kireç önleyici kullanımında büyük bir artış oldu. Bunun en önemli sebeplerinden biri, toplumun su kireç önleyici kullanmanın faydaları konusunda daha bilinçli bir hale gelmesi. Peki su kireç önleyici nedir, çalışma prensipleri nelerdir ve nereden alınır? Su kireç önleyici hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda derledik…

Su Kireç Önleyici Nedir?

Su, doğadaki yaşamın varlığını sürdürebilmesi için hayati öneme sahip. Aynı zamanda insan vücudunun yüzde 70’i de sudan oluşuyor. Bu yüzden su tüketiminin önemsenmesi gerekiyor. Suyun dünya üzerindeki döngüsü içerisinde, pek çok madde ile temas eder ve söz konusu maddeler su içerisinde çözünür. Su içerisindeki kireçlenme de bu şekilde meydana gelir. Suda bulunan kirecin hem insan sağlığı açısından, hem de evlerinizde kullandığınız makinelerin ömrü açısından zararları bulunur. Bu yüzden de evlerde su kireç önleyici kullanılması, suyun içerisinde kirecin mümkün mertebe yok edilmesi ve suyun daha kaliteli bir noktaya getirilmesi gerekmektedir. Su kireç önleyici aparatların en temel görevi de budur.

Su kireç önleyicilerin farklı kullanım şekilleri bulunur. Örneğin manyetik kireç önleyiciler hem evlerin girişinde bulunan su saatlerinde, hem de makinelerin su girişlerine yerleştirilebilir. Su saatlerinin önüne yerleştirilmiş olan manyetik kireç önleyiciler, eve giren tüm suyun kirecinin kırılmasını sağlarlar. Yani böylelikle hem musluklarınıza gelen su, hem de bulaşık ve çamaşır makinelerinize, kombinize giden su kireçten arınmış olur. Su saatlerine monte edilen su kireç önleyici aparatlar, bütün evi etkiliyor olması sebebiyle daha çok tercih edilmektedir. Fakat isteğe göre, yalnızca bulaşık makinesine ya da çamaşır makinesine giden suyu filtre eden manyetik su kireç önleyici aparatlar da tercih edebilirsiniz.

Manyetik Kireç Önleyicilerin Çalışma Prensibi Nedir?

Manyetik su kireç önleyici aparatlar içerisinde mıknatıslar bulunur. Bu mıknatıslar aparatın kullanılacağı alana göre 8, 10, 12 ya da daha fazla sayıda olabilir. Bu mıknatıslar sayesinde kireç önleyici aparat içerisinde bir manyetik alan oluşur. Söz konusu manyetik alan su içerisinde bulunan ve suyun kalitesini değiştiren maddelerin dönüşmesini sağlar ve bu dönüşüm sonucunda da ortaya daha kaliteli bir su çıkar. Eğer yüksek basınçlı ya da daha geniş alanlar için kullanabileceğiniz bir manyetik kireç önleyici aparat arıyorsanız, alacağınız cihazdaki mıknatıs sayısını artırarak daha geniş bir manyetik alan oluşturabilirsiniz. Söz konusu apartlar ve modelleri konusunda Miramak web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Manyetik Kireç Önleyicinin Faydaları

Manyetik kireç önleyicilerin en bilinen faydası, su içerisindeki kirecin zararlarının yok edilmesi ve böylece paslanmanın da önüne geçilmesidir. Aynı zamanda su kireç önleyici sayesinde içme suyunun da kalitesi yükselmiş olur. Cihazlarınızda kireçlenme meydana gelmeyeceği için, daha yüksek performansla çalışırlar ve özellikle bulaşık makineleri ve çamaşır makineleri, hem elektrik tüketimi, hem de deterjan tüketimi bakımından tasarruf sağlarlar. Evinizde kireçlenmeye bağlı olarak ortaya çıkmış olan tüm problemler, manyetik su kireç önleyici kullanımı sonrasında ortadan yok olacaktır. Temizlik süreçlerinde daha kolay bir ilerleme kaydedebilirsiniz.

Miramak Su Kireç Önleyici Aparatlar

Miramak markası, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirmiş olduğu su arıtma cihazı ve manyetik kireç önleyici üretimi ile, adından sıklıkla söz ettirmiş bir markadır. Bu yüzden bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, Miramak marka su arıtma teknolojileri ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü Miramak, tüm Türkiye’ye ürün satışı gerçekleştirme ve pek çok ürün için ücretsiz montaj gibi imkanlar sunmaktadır. Dolayısıyla su arıtma teknolojileri konusunda Türkiye’nin en çok tercih edilen markalarından biri haline gelmiştir.

Şimdi siz de Miramak markası ile çalışmaya başlayabilir ve satın aldığınız ürünlerde 6 ay memnuniyet garantisi, 10 yıl ürün garantisi ve teknik servis hizmeti gibi avantajlardan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Kafanıza takılan tüm sorular için iletişim adresleri üzerinden bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Kirecin Zararlarından Kurtul

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.