Ters Ozmoz (Reverse Osmosis) Nedir?

08-06-2021 10:56
Ters Ozmoz (Reverse Osmosis) Nedir?

Ters Ozmoz Nedir? Ters Ozmoz Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nedir?

Temiz ve berrak suya ulaşmanın en kolay ve pratik yollarından birisi su arıtma cihazlarıdır. Siz de su arıtma cihazı almayı düşünüyorsanız karşınıza ters ozmoz teknolojisinin çıktığına eminiz. Ters Ozmoz Nedir? Su arıtmada ters ozmoz sistemi en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. Çok fazla tercih edilmektedir. O zaman ters ozmoz teknolojisinin önemli detaylarını bu makalede sizlerle paylaşalım.  Reverse Osmosis ile su arıtma hakkında bilmeniz gerekenleri anlatmaya başlayalım.

Ters Ozmoz (Reverse Osmosis) Nedir?

"Ters Ozmoz” (Reverse Osmosis) teknolojisi suyu yarı geçirgen ince bir zardan geçirerek ve basınç altındaki suyu iterek sudaki kirleticileri  uzaklaştırmak için kullanılan teknolojidir.  En çok bilinen ve en etkili su arıtma yöntemine sahip ters ozmoz(RO)  su arıtma cihazları, diğer aşamalarda ayrıştırması zor olan küçük boyutlu maddeleri sudan arındırma konusunda çok başarılıdır.

Ters Ozmoz Nasıl Çalışır?

Ters ozmoz yani Reverse osmosis filtreleme sisteminde diğer aşamalardan geçip toz, kum gibi partiküllerden ve zararlı moleküllerden arındırılan su "Ters Karbon Filtreleme” aşamasına geçer. Bu aşamada suya basınç uygulanmaktadır. Uygulanılan basınç ile su, yüksek membranlı filtreden geçer. Bu sayede su; ağır metallerden, inorganik maddelerden, diğer yabancı maddelerden arındırılmış olur. Böylelikle ters ozmoz teknolojisi ile daha temiz suya ulaşılmış olur.


Ters Ozmoz Teknolojisini Diğer Su Arıtma Teknolojilerinden Ayıran Fark Nedir?

Kendinize "Ters Ozmoz Teknolojisine neden öncelik verilmelidir?” sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim. Çünkü ters ozmoz prensibiyle çalışan su arıtma cihazı sayesinde su, milimetrenin on milyonda biri çapındaki gözeneklerden geçer. Ters ozmoz teknolojisine sahip olmayan diğer su arıtma cihazları ise su, 0,0005 ile 0,01 çapındaki filtrelerden geçmektedir. Yani ters ozmoz filtrelerin gözenekleri 5000 ile 100000 kat daha küçüktür. Böylece su arıtma daha etkili bir şekilde gerçekleşmektedir.  Su arıtma cihazında kullanılan filtreler ve kullanılan teknoloji su kalitesine çok büyük ölçüde etki etmektedir. Diğer filtrelerin temizleyemediği suyu ters ozmoz teknolojisi membranla temizlemektedir.  Yüksek membran filtreli ve ters ozmoz  teknolojisiyle geliştirilen su arıtma cihazıyla elde edilen su daha güvenli ve temizdir. Ters ozmoz teknolojisi, evlerde kullanılan su kaynağı için çok verimlidir.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.